Proprietăți: Antibacterian cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive şi gram negative), antiviral, antifungic, antihelmintic, antiinflamator, antispastic, carminativ, stimulent general, anti-nevralgic, anestezic local, anticoagulant. Ingrediente: Ulei esențial obținut din bobocii florali proveniți de la specia Eugenia caryophyllus, fam. Myrtaceae, care conține eugenol 70-90%, cariofilen, acetat de eugenil. Efect: Antibacterian cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive și gram negative), antiviral, antifungic, antihelmintic, antiinflamator, antispastic, carminativ, stimulent general, anti-nevralgic, anestezic local, anticoagulant. Mod de administrare: Uz intern: dozele recomandate (conform tabelului) se amestecă cu o linguriță de miere. În cazul diabeticilor, administrarea se face pe o bucățică de pâine. Uleiul se administrează timp de 7-14 zile. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni. Uz extern: Inhalații, candela de aromaterapie, masaj, baie, comprese, soluție otică. Contraindicații: Nu se recomandă femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, copiilor sub 2 ani și în caz de hipersensibilitate la cuișoare. Uleiul esențial de cuișoare se folosește întotdeauna diluat! Evitați supradozarea, abuzul și contactul cu ochii. Evaluarea eficienței: Efectul antimicrobian al uleiului esențial de cuișoare a fost testat prin analize medicale de laborator. S-au realizat aromatograme (similar antibiogramelor) pe exudate faringiene și pe uroculturi. S-a constatat că uleiul esențial de cuișoare a avut eficiență pe germenii testați (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic). Efectul s-a dovedit similar cu al antibioticelor (testate în paralel pe antibiograme). Prezentare: 10 ml