Fructele de armurariu au acțiune hepatoprotectoare, coleretic-colagogă (stimulează producerea și eliminarea bilei în intestin), antioxidantă, susțin irigarea sangvină normală la nivel hepatic. Efectul hepatoprotector este dat de silimarină care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică și împiedică alterarea membranei hepatocitoare. Schisandra este cunoscută din medicina tradițională chineză ca tonic hepatic și purificator sangvin. Schisandra reduce nivelul plasmatic al transaminazelor, crește sinteza proteinelor și glicogenului hepatic, îndepărtează radicalii liberi, potențează acțiunea vitaminelor C și E (efect antioxidant). Anghinarea susține celulele hepatice, întărește funcția antitoxică a ficatului, stimulează secreția biliară, crește apetitul, ajută la metabolizarea grăsimilor și la eliminarea sărurilor și pigmenților biliari, contribuind la normalizarea culorii pielii, urinei, fecalelor. Rostopască, prin complexul alcaloidic din compoziția sa are efect hepatoprotector, coleretic, contribuie la optimizarea valorilor bilirubinei și colesterolului. Păpădia, prin compoziția sa, acționează ca tonic amar, drenor hepato-biliar, colagog, depurativ, antioxidant, având și un important efect diuretic. Sulfina stimulează înnoirea țesuturilor, contribuind astfel la regenerarea țesutului hepatic. Are de asemenea acțiune hepatoprotectoare.