STEF NALBA 50G

4,00 Lei
7 In stoc

Durata de livrare: 1

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 1987 Ai nevoie de ajutor? 0746 110 048
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Sub denumirea de nalba se cunosc mai multe plante care se deosebesc intre ele. Este vorba de Althaea officinalis L, numita popular nalba-mare, nalba-alba, de la care se folos­esc florile, frunzele si radacinile; Althaea rosea, numita popular nalba-de-gradina, nalba-rosie, rujalina, trandafiri-negri, de la care se utilizeaza florile; Mlva glabra Desv. - nalba-de-cultura; Malva silvestris L. - Nalba-de-padure, colaceii-babei, malaga, de la care se folosesc florile si frunzele; Malva neglecta Wallroth, numita popular casul-popii, cas, nalba-marunta, nalba-mica, de la care se intrbuinteaza numai frunzele. Utilizare ceai nalba mare: Actiune interna secretolitica pulmonara, emolienta, expectoranta, antiinflamatoare a aparatului respira­tor, renal si gastro-intestinal (datorita sebstantelor mucilagi-noase si produsilor de hidroliza ai acestora). Intern, sub forma de ceai (macerare la rece), la inflamatiile cailor respiratorii (tuse, bronsita, laringita) precum si in infectiile renale si tulburari gastro-intestinale. Extern: actiune emolienta si antiinflamatoare. Frunzele si florile se utilizeaza extern sub forma de ca­taplasme, ca emolient si calmant. Se recomanda in laringite, traheite, spalaturi vaginale, ten uscat. Frunzele de nalba in amestec cu flori "de musetel si cu capsule de mac dau o buna gargara pentru amigdalite si abcese dentare. Sub forma de clisma se folosesc in hemoroizi. Pe tenul uscat si cu riduri se folosesc comprese care se tin timp de 10-15 minute. Radacinile tinute in gura inlatura raguseala, iar la copii se folosesc pentru a favoriza aparitia dentitiei. Intern: macerare la rece o lingura de radacina in 200 ml apa, la temperatura camerei, timp de 25 minute; dupa strecu­rare se adauga un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, pentru a nu se produce iritatii stomacale. Cantitatea se bea fractionat, in 4-5 reprize in decursul unei zile, indulcit. Extern: infuzie - 2 linguri de frunze in 200 ml apa clo­cotita; se utilizeaza in furunculoza. Decoct: 20 g radacina la 100 ml apa rece; se fierbe timp de 20 minute; se utilizeaza sub forma de gargara, in afectiuni ale gatului (laringite, traheite) si in spalaturi vaginale. Decoct (in cosmetica): 30 g radacina maruntita la 450 ml apa rece; se fiebe 15 minute; se utilizeaza sub forma de com­prese pentru tenul uscat si riduri.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Promoții

Produse marca românească KOTYS

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0746 110 048 contact@teodalplant.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!