Ce conține Complexul B: B1, B2, B3, B5, B6, B9; vitaminele: C, E; minerale: calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, potasiu, sodiu; substanța activă: gingerol. Cum se consumă Ghimbirul poate fi folosit atât în scop terapeutic, cât și culinar. Se folosește la prepararea diferitelor dulciuri, în combinații cu cremă sau cereale, salate de crudități, produse de panificație și patiserie, compoturi, orez sau griș cu lapte. Se pot condimenta și alte mâncăruri după gust. Ghimbirul este folosit în alimentație drept condiment picant pentru aromatizarea mâncărurilor și băuturilor. Dă o aromă plăcută ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor și boabelor din păstăi. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant ideal pentru inflamațiile gâtului, sinuzite, răgușeală, febră, eliminare de mucozitati și congestii respiratorii. Cum acționează Gingerolul, substanța activă, ajută la netezirea epidermei și eliminarea ridurilor fine. Are efecte tonice și afrodisiace, acțiune energizantă. Ajută la prevenirea și tratarea grețurilor cauzate de mișcare și calmează amețelile. Pentru ce recomandăm Reglarea nivelului colesterolului, scăderea temperaturii corpului în caz de febră. Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sănătoasă, el ajutând la descompunerea proteinelor, pentru a elibera stomacul și intestinele de gaze.