SANO TAPIOCA PERLE 500G

16,00 Lei
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: 1695 Ai nevoie de ajutor? 0746 110 048
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Ce este tapioca? Tapioca, cunoscuta in lume si sub numele de cassava, mandioca sau yuca (atentie, nu yucca, care denumeste o cu totul alta planta), reprezinta amidonul extras din radacina arbustului de Manioc, din familia Euphorbiaceae, originar in America de Sud. In Brazilia, tara de origine, tapioca se pare ca reprezenta, de sute de ani, un aliment de baza, datorita extraordinarelor sale calitati nutritive. Exploratorii spanioli si portughezi au preluat-o in secolul al XVI-lea si au raspandit-o in intreaga lume, ea ajungand azi cunoscuta si utilizata la scara larga in alimentatie in Africa, Europa și India. Arbustul creste in zonele tropicale si subtropicale, in sol nisipos, putin fertil, dar bine drenat si cu foarte multa lumina. Interesant este faptul ca, desi iubeste umezeala, maniocul face fata foarte bine la stresul hidric, adica rezista la perioade de seceta de pana la 5 luni, cu conditia sa ii asiguri caldura si lumina de care are nevoie. Din aceste motive pentru tarile din Africa, unde aceste conditii de clima sunt indeplinite, tapioca, produsul extras din radacinile arborelui de manioc, reprezinta o hrana obisnuita. Acest lucru nu se intampla, totusi, numai din lipsa de alternative in zonele respective, ci si pentru calitatile deosebite pe care amidonul repectiv le detine. Statistic vorbind, s-a constatat ca in lume, 800 de milioane de persoane consuma tapioca pe post de aliment principal si, ca raspandire, este cea de-a sasea cultura alimentara existenta pe mapamond (dupa grau, porumb, orez, cartofi si orz), ceea ce spune foarte multe despre potentialul sau nutritiv. Arbustul de manioc iubeste soarele, lumina si caldura. Se dezvolta optim la aproximativ 20-29 de grade celsius si nu rezista la temperaturi sub 10 grade, astfel incat el nu poate fi cultivat decat in regiunile cu clima tropicala sau subtropicala, cele care intrunesc conditiile de care planta are nevoie. Beneficiile consumului de tapioca Asa cum am spus si anterior, tapioca este cea de-a sasea cultura alimentara existenta pe mapamond (dupa grau, porumb, orez, cartofi si orz) pentru ca are un potential energetic mare si un gust placut. In alimentatie, se poate folosi in diferite combinatii si prezinta multe avantaje de care vom discuta imediat. Pentru ce afectiuni este recomandata tapioca Tapioca are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si cicatrizante pentru organism Daca o combini cu cateva pucaturi de lamaie, faina de tapioca aplicata extern, ajuta la calamarea si combaterea iritatiilor si infectiilor pielii Tapioca este recomandata in alimentatia zilnica a persoanelor care sufera de hipoglicemie. Dat fiind ca nu contin gluten, preparatele pe baza de tapioca pot fi consumate de cei care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten)
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Promoții

Produse marca românească KOTYS

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0746 110 048 contact@teodalplant.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!