RECOMANDARI: Afectiuni cardiace, artrita, boala crohn, bronsita, cancer mamar, imbunatatire circulatia sangelui, scadere colesterol, coxartoza, inflamatii pulmonare, lupus eritematos, psoriazis, reumatism , artoze, artralgii, lumbago, discopatii Uleiurile de peste au in compozitie acizi grasi polinesaturati omega 3, cei mai importanti fiind acidul E.P.A. (Eicosapentaenoic) si acidul D.H.A. (Docosahexaenoic) implicati in sinteza prostaglandinelor care intra in numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate atat in raspunsul imun cat si in functionarea aparatului cardiovascular, ele fiind raspunzatoare de numeroase afectiuni inflamatorii dureroase. Acidul EPA este important pentru prevenirea bolilor de inima, scazand nivelul trigliceridelor iar acidul DHA. este important pentru functiile cerebrale si ale sistemului nervos in general. EPA (acidul eicosapentenoic) are calitatea de a mari fluiditatea singelui. Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine de a forma cheaguri care altfel, ar putea bloca prematur arterele. Uleiul EPA are de asemenea calitatea de a reduce trigliceridele si colesterolul total din limfa, precum si de a mari componenta pozitiva a colesterolului (lipoproteine cu densitate inalta – HDL). Acest ulei actioneaza ca un agent de anti-congelare (“anti-freeze”), preintimpinind rigidizarea organismului pestilor la temperaturi joase. Asadar, cu cit mediul in care pestii traiesc este mai rece, cu atit continutul lor de ulei benefic EPA este mai mare. Aproape toate speciile de pesti au aceasta calitate, cu o recomandare speciala pentru somon, macrou, cod, hering, hadok, pastrav, pestele alb, stridii si calmar iar din regnul animal, Foca si Balena sunt surse bogate in Omega 3. Uleiul de Somon Salbatic de Pacific este extras din Somon de captura si este amestecat intr-o mica proportie cu uleiuri din Ansoa, Sardina sau macrou pentru a obtine standardizarea exacta de 180/120 EPA/DHA COMPOZITIE per gelula: Ulei din Somon salbatic.............................1000mg ajustat cu ulei din Ansoa,Sardina sau Macrou de captura Asigurand, componente Omega 3: Acid Eicosampentaenoic (EPA)..............180 mg Acid Docosahexaeonic (DHA)................120 mg ADMINISTRARE: Dozajul zilnic recomandat este de 1000-3000mg/zi. Pentru persoanele suferinde dozajul este de 3000-6000mg/zi sau dupa sfatul medicului