Ganoderma este supranumita si „ciuperca nemuririi”, fiind considerata un adevarat izvor al tineretii de catre popoarele asiatice. Se intaneste in special in China, Taiwan, Japonia sau Coreea dar in prezent se cultiva pe zone mult mai largi din intreaga lume. Ganoderma ofera peste 200 de elemente benefice pentru organismul uman. Continut: germaniu, flavonoide, acizi organici, steroizi, lactone, alcaloizi, polizaharide si triterpeni (acid ganodermic, acid ganoderenic, acid lucidenic), beta si hetero-beta-glucani, vitamine (A,B2,B3,B6,B7,C,D, acid folic), minerale (fier, magneziu, calciu, zinc, germaniu), enzime, proteine, peptide, aminoacizi, etc. Ganoderma proprietati: – adaptogen, ajuta organismul sa se adapteze la stresul fizic, psihic, imunitar – imunomodulator – antitumoral, amelioreaza durerile provocate de cancer – protejeaza organismul supus la chimioterapie si radioterapie – purifica sangele, elimina toxinele – stimuleaza functia renala – protejeaza ficatul – intareste inima – curata colonul – scade nivelul colesterolului, zaharului si al grasimilor din sange – regleaza tensiunea arteriala – reface functiile pancreasului – combate degenerarea organelor, celulelor, tesuturilor Origine: China Liofilizarea este procedeul de deshidratare prin inghetare in vid (freeze drying), prin care apa este eliminata aproape in totalitate, substantele nutritive se pastreaza intacte si produsul este sterilizat prin distrugerea tutror microbilor. Pulberile liofilizate nu necesita refrigerare si pot fi pastrate la temperatura camerei, avand termene de garantie foarte mari (3-5 ani). Liofilizarea este cea mai sigura si performanta metoda de deshidratare, fiind net superioara altor proceduri care distrug in mare parte substantele benefice din plante.