Beneficiile de sănătate ale semințelor de mac Semințele de mac sunt compuse din multe compuși chimici proveniți din plante care au găsit proprietăți antioxidante, prevenirea bolilor și proprietăți de promovare a sănătății. Aroma aromatică unică a acestora este datorată multor acizi grași și uleiuri volatile esențiale, care cuprind aproximativ 50% din greutatea netă. Semințele sunt în special bogate în acizi oleic și linoleic. Acidul oleic, un acid gras mono-nesaturat, ajută la scăderea LDL sau "colesterolul rău" și crește nivelurile de HDL sau "colesterol bun" în sânge. Studiile de cercetare sugerează că dieta mediteraneană bogată în acizi grași mononesaturați ajută la prevenirea bolilor coronariene și a accidentelor vasculare cerebrale, favorizând profilul lipidelor sanguine sănătoase. Crapul exterior de semințe de mac este o sursă bună de fibre dietetice. 100 g semințe brute furnizează 19,5 g sau 51% din nivelurile zilnice recomandate (RDA) de fibre. O mare parte din această fibră este un conținut inert metabolic, care ajută la creșterea masei alimentelor prin absorbția apei în tractul digestiv și, prin urmare, prin reducerea problemei constipației. În plus, fibrele dietetice se leagă de sărurile biliare (un produs al colesterolului) și diminuează reabsorbția lor în colon. Astfel, aceasta contribuie la scăderea suplimentară a nivelului colesterolului LDL din sânge. Semințele sunt excelente surse de complexe B vitale cum ar fi tiamina, acidul pantotenic, piridoxina, riboflavina, niacinul și acidul folic. Multe dintre aceste vitamine funcționează ca factori co-factori în metabolismul substratului, în special grăsimile și carbohidrații din organismul uman. Semințele de mac oferă niveluri bune de minerale cum ar fi fier, cupru, calciu, potasiu, mangan, zinc și magneziu. Cupru utilizat în producția de globule roșii. Zincul este un co-factor în multe enzime care reglează creșterea și dezvoltarea, generarea spermei, digestia și sinteza acidului nucleic. Potasiul este o componentă importantă a fluidelor celulare și ale corpului, care ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Corpul uman utilizează manganul ca cofactor pentru enzima antioxidantă importantă, superoxid dismutaza. Semințele de mac crude conțin niveluri foarte mici de alcaloizi de opiu, cum ar fi morfina, tebaina, codiena, papaverina etc. Atunci când sunt consumate în alimente, acești compuși produc un efect minim asupra sistemului nervos uman. Dimpotrivă, aceste substanțe chimice s-a descoperit că au unele efecte benefice asupra corpului uman; calmeaza iritabilitatea nervoasa, actioneaza ca analgezice. Extrasele de semințe au fost utile în farmacie și în multe medicamente tradiționale în prepararea amestecurilor de tuse, a expectoranților etc.
Informatii conformitate produs