Semintele de chia sunt semintele negre-gri ale plantei Salvia Hispanica, inrudita cu si originara din . Semintele de chia au fost un aliment important pentru azteci si mayasi inca din cele mai vechi timpuri. Ele erau apreciate pentru capacitatea lor de a furniza energie de lunga durata. De fapt, "chia" este cuvantul mayas care inseamna "putere". In ciuda istoriei lor vechi, doar recent semintele de Chia au fost recunoscute ca un superaliment modern. Popularitatea lor a crescut in ultimii ani, acum fiind consumate peste tot in lume de catre persoanele care sunt preocupate de sanatatea lor. Sunt un aliment cu un continut mic de colesterol si sodiu, o sursa buna de calciu si fosfor, si o foarte buna sursa de fibre si mangan. 28 de grame seminte de chia contine 137 de calorii si 1 gram de carbohidrati digestibili. Daca scazi fibrele care nu sunt digerabile ramai cu 101 calorii per uncie. Acest lucru le face sa fie cea mai buna sursa de nutrienti din lume, cel mai bun lucru la aceste seminte este ca sunt naturale, integrale, crescute organic si nemodificate genetic. In plus de asta nu contin gluten. Un alt atu al semintelor de chia este continutul ridicat de antioxidanti (conform si , acesti antioxidanti protejeaza grasimile sensibile din seminte de rancezire. Chiar daca suplimentele cu antioxidanti sunt ineficiente, ingerarea acestora direct din hrana are efecte pozitive superioare asupra sanatatii asa spune intr-un raport al JNCI - Oxford Journals. Foarte important este faptul ca antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi, care distrug moleculele din celule, acest lucru duce la o imbatranire prematura si boli precum cancerul.