NSP OREGANO 25G

2,00 Lei
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: 3812 Ai nevoie de ajutor? 0746 110 048
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Oregano este o plantă care face parte din familia mentei sau familia Lamiaceae. Oamenii au folosit-o de mii de ani pentru a adăuga arome bucatelor și pentru a trata condițiile de sănătate. Grecii și romanii au asociat oregano cu bucurie și fericire. Numele provine de la cuvintele grecești „oros”, care înseamnă munte și „ganos”, care înseamnă bucurie. Există diferite tipuri de oregano. Cel mai frecvent tip este Oregano vulgare, cunoscut și sub denumirea de cimbru spaniol și maghiar. Oamenii folosesc oregano în dietă ca suplimente și ca ulei aromatic. Antioxidanții timol, carvacrol, limonen, terpinen, ocimen și cariofilenă conferă plantei aromă și miros. De asemenea, contribuie la beneficiile pentru sănătate ale uleiului de oregano. Oregano oferă alți antioxidanți atunci când oamenii îl consumă în dietă. Oamenii din regiunea mediteraneană au folosit oregano timp de secole în medicina pe bază de plante pentru a trata multe afecțiuni, inclusiv: dureri musculare astm crampe diaree indigestie răceli pentru a stimula starea generală de sănătate Oamenii de știință trebuie să facă mai multe cercetări pentru a confirma beneficiile utilizării oreganului, dar există unele dovezi că ar putea ajuta: combate bacteriile amelioreaza inflamatia reglați glicemia și lipidele lupta contra cancerului Oregano și alte plante medicinale contin antioxidanți. Antioxidanții dietetici ajută organismul să elimine radicalii liberi, care sunt substanțe toxice rezultate din procese naturale. O acumulare de radicali liberi poate declanșa stres oxidativ. Stresul oxidativ poate duce la deteriorarea celulelor care poate duce la diverse boli, inclusiv cancer și diabet. Aflați mai multe aici despre antioxidanți. Proprietăți antibacteriene Principalele componente ale uleiului esențial de oregano sunt carvacrolul și timolul. Acestea pot avea proprietăți antimicrobiene. Într-un studiu de laborator din 2019, carvacrol și timol au împiedicat diverse tulpini de bacterii Staphyloccus aureus (S. aureus) să se dezvolte în carne și produse lactate, sugerând că ar putea ajuta la controlul creșterii bacteriene din alimente. Uleiul a arătat „activitate antibacteriană semnificativă” împotriva a 11 astfel de microbi. Acest lucru sugerează că substanțele din oregano ar putea juca un rol în combaterea bolilor care nu mai răspund la antibiotice. Deși aceste teste indică faptul că compușii din oregano pot avea proprietăți antibacteriene, nu înseamnă că consumul de oregano va preveni infecțiile. Vitamina C este un antioxidant care joacă un rol cheie în sistemul imunitar. Proprietăți antiinflamatorii Conform unei literaturi de ansamblu, uleiurile și componentele uleiului de oregano, cum ar fi timolul și acidul rosmarinic, par să aibă proprietăți antiinflamatorii. De remarcat că studiile au utilizat extracte concentrate de oregano. Nu este același lucru cu oamenii care consumă oregano în dietă.
Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Promoții

Produse marca românească KOTYS

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0746 110 048 contact@teodalplant.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!