Meiul este un aliment străvechi pe care omul modern trebuie să-l includă din nou în alimentație. Se numără printre cele 12 superalimente naturale pentru întărirea sănătăţii, prezentate de dr Gillian McKeith în volumul “Living Food for Health”: germenii de mei, germenii de quinoa, lucerna, orzul verde, aloe vera, semințele de in, pătrunjelul, algele marine (dulse, nori), ştevia, semințele de floarea-soarelui, algele sălbatice verzi-albastre. Meiul, cunoscut mai degrabă ca fiind hrană pentru păsări, este așadar o cereală versatilă, bogată în substanțe nutritive, foarte potrivită pentru a fi oferită bebelușilor. Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii. Printre alte beneficii enumerăm: – oferă un plus de energie – conţine compuşi antifungici și antimicotici, capabili să oprească extinderea ciupercilor și micozelor – proprietățile diuretice sunt de ajutor la tonifierea rinchilor – este foarte benefic dacă este inclus în alimentația zilnică în cazurile de greață din primele luni de sarcină – este folositor în cazurile de diaree (prăjit înainte de a fi gătit), indigestie, stări de vomă – îndepărtează mirosul neplacut al gurii datorită proprietăților bactericide (respirația urât mirositoare este semnul unei digestii slabe şi al înmulţirii bacteriilor) Meiul este așadar o cereală foarte versatilă, putând fi combinat atât cu fructe, cât și legume. Dacă nu aveți idee cum se gătește, cea mai simplă soluție este să înlocuiți orezul din rețete cu mei. Meiul se poate introduce în alimentația bebelușilor în jurul vârstei de 6-8 luni. Oricum, ca în cazul oricărui aliment nou, este bine să aveți o discuție cu medicul pediatru și să respectați regula celor 4 zile.