Goji berry sunt adesea numite superfood, deoarece acestea conțin compuși chimici numit fitochimicale care sunt produse de plante. Phytochemicals în fructele de goji includ polizaharide, beta-caroten, și zeaxantin. Polizaharidele reprezintă o caracteristică principală a fructelor de goji. Acestea sunt o sursă esențială de fibre dietetice. Un studiu care a utilizat șoareci îmbătrâniți a constatat că polizaharidele din fructele de goji au ajutat la îmbunătățirea funcției imunitare și la creșterea activității totale antioxidante în organism. Beta-carotenul este responsabil pentru pigmentul de culoare portocaliu-roșie din fructele de goji. Beta-carotenul este vital pentru sănătatea ochilor, sănătatea oaselor, sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. Cantitatea de beta-caroten din fructele goji este printre cele mai mari din toate plantele comestibile. Zeaxanthin joacă un rol crucial în sprijinirea sistemului imunitar. Mulți cercetători cred că zeaxantinul poate preveni degenerarea maculară, o deteriorare progresivă a vederii care apare atunci când partea centrală a retinei sau macula se deteriorează. Fructele de Goji sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Lycium barbarum. Fructele de goji sunt originare din Asia, iar oamenii din Asia folosesc acest fruct puternic colorat de mai mult de 2000 de ani ca plantă medicinală și supliment alimentar. Ce spune știința despre fructele de goji. Iată câteva beneficii posibile ale goji berry cu dovezile științifice care îi susțin: 1. Protejează ochii Se crede că fructele de Goji protejează împotriva bolilor oculare legate de vârstă. Goji berry pot ajuta viziunea, deoarece acestea contin niveluri ridicate de antioxidanti sanatosi, in special zeaxantina. Acelasi antioxidanti pot opri si daunele cauzate de: - lumina UV - radicalii liberi - stresul oxidativ. 2. Oferă suport pentru sistemul imunitar Fructele de Goji conțin antioxidanți sănătoși. Antioxidanții sunt cunoscuți pentru calitățile lor imune de stimulare și capacitatea lor de a lupta împotriva radicalilor liberi nocivi și a inflamației. Vitaminele A și C sunt vitale pentru construirea imunității și pentru prevenirea bolilor, de la răceala la cancer. 3. Protejează împotriva cancerului Nivelurile ridicate de antioxidanți, inclusiv vitamina C, zeaxantină și carotenoide, sunt responsabile pentru combaterea celulelor canceroase. 4. Stabilizează zahărul din sânge Gojiberry pot fi de ajutor in controlul privind eliberarea de zahar in sange. Cercetarea 5. Previne deteriorarea ficatului Goji berry au fost folosite pentru a trata boala hepatica in medicina traditionala chineza. Cercetarea pe modele animale indică faptul că fructele de goji pot ajuta la gestionarea sănătății hepatice și la prevenirea progresiei bolii hepatice grase induse de alcool.