Efectele fructozei asupra sănătății umane au fost sursa multor controverse. Acest lucru se datorează faptului că există diferite tipuri de fructoză în alimente, dintre care unele sunt rele pentru sănătate. Fructoza este un zahăr natural care este prezent în fructe, sucuri de fructe, anumite legume și miere. În aceste forme, zaharurile cu fructoză pot face parte dintr-o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, fructoza este, de asemenea, o componentă a siropului de porumb cu fructoză mare (HFCS), pe care producătorii o fac din amidon de porumb și se adaugă la alimente nesănătoase, cum ar fi sodele și dulciurile. Cercetătorii studiază legăturile dintre alimentele bogate în fructoză și obezitate, diabet și chiar unele tipuri de cancer. Cu toate acestea, există unele dovezi că fructoza nu este neapărat o problemă de sănătate publică atunci când o persoană o consumă cu moderație. Ce este fructoza? Fructoza este un zahăr natural prezent în fructe și miere. Fructoza este cea mai dulce dintre îndulcitorii calorici care apar în mod natural. Fructoza apare în mod natural în fructe, sucuri de fructe, miere și chiar unele legume. Fructoza pură este mult mai dulce decât alte zaharuri. Drept urmare, oamenii pot folosi mai puțin fructoză decât alte zaharuri la gătit pentru a obține aceeași dulceață. Cele mai semnificative surse de fructoză din dietă includ: zahar de masa Miere nectar de agave sucuri de fructe HFCS, care este prezent în bomboane, produse coapte și sifon și alte alimente procesate Producătorii creează HFCS adăugând anumite enzime la amidonul de porumb, care este în esență glucoză pură. Glucoza este un alt tip de zahăr. Apoi folosesc această glucoză pentru a crea un sirop care conține cantități diferite de fructoză. Majoritatea soiurilor de HFCS conțin fructoză 42 sau 55% și 45% glucoză. Aceasta înseamnă că HFCS conține aceeași cantitate de fructoză ca zaharoză sau zahăr de masă. Producătorii produc zahăr de masă dintr-o combinație de fructoză și glucoză. Mierea este un alt aditiv comun. Mierea conține un raport 1-la-1 de fructoză-glucoză.
Informatii conformitate produs