Curmalele merita adaugate la dieta dvs deoarece sunt atat nutritive, cat si delicioase. Curmalele sunt fructul arborelui de palmier, care este cultivat în multe regiuni tropicale ale lumii. Datele au devenit destul de populare în ultimii ani. Aproape toate curmalele vândute în țările occidentale sunt uscate. Puteți afla dacă curmalele sunt sau nu uscate în funcție de aspectul lor. Pielea încrețită indică faptul că sunt uscate, în timp ce pielea netedă indică prospețime. În funcție de varietate, curmalele proaspete sunt destul de mici și au o gamă variată de culori, de la roșu aprins la galben strălucitor. Curmalele Medjool și Deglet Noor sunt cele mai frecvent consumate soiuri. Curmalele sunt chewy cu o aromă dulce. Ele sunt, de asemenea, ridicate în unele substanțe nutritive importante și au o varietate de avantaje și utilizări. Curmalele au un profil nutrițional excelent. Deoarece sunt uscate, conținutul lor de calorii este mai mare decât majoritatea fructelor proaspete. Conținutul de calorii din date este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafide și smochine. Majoritatea caloriilor din curmalele provin din carbohidrați. Restul provine dintr-o cantitate foarte mică de proteine. În ciuda caloriilor lor, curmalele conțin câteva vitamine și minerale importante în plus față de o cantitate semnificativă de fibre. Curmalele sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti, care pot contribui la multe dintre beneficiile lor pentru sanatate Cu aproape 7 grame de fibre dintr-o portie de 100 gr, inclusiv curmalele din dieta ta reprezintă o modalitate excelentă de a crește consumul de fibre. Fibrele pot beneficia de sănătatea dvs. digestivă, prevenind constipația. Promovează mișcările normale ale intestinelor, contribuind la formarea scaunului. Într-un studiu, 21 de persoane care au consumat 7 zile pe zi timp de 21 de zile au înregistrat îmbunătățiri ale frecvenței scaunelor și au avut o creștere semnificativă a mișcărilor intestinale comparativ cu momentul în care nu au mâncat date. În plus, fibrele din curmalele pot fi benefice pentru controlul zahărului din sânge. Fibra încetinește digestia și poate preveni scăderea nivelului zahărului din sânge după ce a mâncat. Din acest motiv,curmalele au un indice glicemic scăzut (GI), care măsoară cât de repede crește nivelul de zahăr din sânge după ce ați consumat anumite alimente. Curmalele oferă diferiti antioxidanți care au un număr de beneficii pentru sănătate de oferit, inclusiv un risc redus de mai multe boli.