Având o îndelungată tradiție în Grecia, Stafide de Corint sunt denumite astfel după locul în care sunt cultivate: în golful orașului numit Corint. Fiind de o calitate superioară,acestea se deosebesc prin unicitatatea aromei și a gustului. Conțin vitamina C, fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor și antioxidanți. Dulci-acrisoare, stafidele de Corint sunt o excelenta sursa de energie, vitamine si importanti antioxidanti. Studiile arata ca datorita resveratrolului (antioxidant cu importante proprietati antiinflamatorii), stafidele de Corint sunt recomandate pentru puterea lor de a preveni cancerul de colon si prostata, bolile cardiovasculare cat si a bolilor degenerative precum Alzheimer. Pot fi savurate ca atare, adaugate in salate sau diverse mancaruri gatite, merg manusa pentru produsele dulci precum checuri, biscuiti, prajituri, inghetate si nu numai, iar noi va recomandam sa le amestecati cu nuci si alte fructe uscate pentru o diversificare a beneficiilor sanatoase pe care le au aceste superalimente. Consumul acestor fructe favorizează formarea celulelor rosii, reducând riscul apariției bolilor cardiovasculare. Oferă organismului senzația de sățietate, reglează digestia, previn depresia și apariția unor forme de cancer. Oferă o savoare aparte mâncărurilor, prăjiturilor sau salatelor și un aport echilibrat de vitamine, minerale, fibre, conținând în proporție de 70% fructoză pură.