Ulei de Argan presat la rece Ingrediente: ulei de argan (Argania spinosa oil). Ulei extra virgin presat la rece, extras din seminţele arborelui de argan (Argania spinosa) Este 100% pur fără adaos. - are efect de antiîmbătrânire şi reducerea ridurilor. Extern: Se poate folosi pe gât sau în jurul ochilor sau că un adaos în crema de noapte. Poate fi folosit pe piele pentru masaj, hidratare, anti-îmbătrânire, cicatrizant pe corp şi faţă. Se aplică câteva picături de ulei pe întreaga faţă şi pe gât, se masează. Se repetă în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Pentru corp: o lingură cu ulei de argan se încălzeşte în palme prin frecarea lor viguroasă, apoi se masează de jos în sus. Pentru femei însărcinate e foarte bun în prevenirea vergeturilor şi pentru elasticitatea pielii. Pentru păr: două-trei linguri ulei de argan (în funcţie de lungimea firului de păr) se aplică pe toată lungimea părului înainte de baie, de la rădăcină la vârf. Se masează uşor pielea capului şi se piaptănă uşor părul pentru o distribuţie omogenă a produsului. Se înveleşte părul într-un prosop fierbinte şi se lasă aşa 20 de minute. Apoi se spală părul cu şampon şi se clăteşte bine cu apă. Se repetă de 2 - 3 ori pe lună şi părul va fi mai puternic, mai strălucitor şi mătăsos. Pentru părul uscat, se aplică o cantitate mică de ulei de argan pe vârfuri, fără a se clăti. Utilizat intern, uleiul de argan are proprietatea de a reduce colesterolul, hipertensiunea arterială şi de a îmbunătăţi funcţia hepatică. Administrare: 5-10 picături /zi Conținut de acizi graşi esenţiali în ulei de Argan: acid palmitic 10-15 % acid stearic 4-7,5% acid oleic 42-50 % acid linoleic 29-37 % Metodă de obţinere: prin presarea la rece a semințelor neprajite, uleiul rezultat nu este dezodorizat şi prezintă miros caracteristic. Țară de origiene: Maroc Păstrare: a se păstra în loc uscat și răcoros ferit de căldură și lumina. Uleiul de ARGAN (Argania spinosa) Arganul este un arbore înalt, cu spini, frunze ovale de culoare verde tot timpul anului şi fructe asemănătoare cu măslinele. Arganul este originar din Maroc, unde este denumit „măslinul Marocului”, din regiunile sud-vestice: Agadir, Essaouira şi Taroudant, dar creşte şi în Insulele Madeira, Capului Verde și Insulele Canare. Arborele de argan dă în jur de 8 kilograme de fructe pe an. Uleiul de argan se obţine prin presarea la rece a seminţelor, procedeu minuţios deoarece un kilogram de seminţe se presează în aproximativ opt ore, iar 3 litri de ulei se obţîn din 100 de kilograme de seminţe, motiv pentru care uleiul de argan este considerat „aurul deşertului”. Uleiul de argan conţine: acid linoeleic, acid olei, acid palmitic, acid streatic, acizi graşi nesaturaţi (Omega 3, 6 şi 9), antioxidanţi, caroteni, vitamina E etc. şi poate fi folosit în scop terapeutic, culinar sau în industria cosmetică. Proprietăți terapeutice: antiacneic, antioxidant, anticancerigen, antiinflamator, protecţie UVB, hipocolesterolemiant, hepatoprotector, etc.