Ceai Schinel – Compoziţia chimică: Substanţe amare: cnicina, benedictina, ulei esenţial, lignane, mucilagii, tanin, fitosteroli, rezine, acid nicotinic, vitamina B1, fitoncide, săruri de potasiu, magneziu, calciu. Acţiune biologică: – Tonică- amară-eupeptică şi stomahică– stimulează secreţiile gastrice şi astfel pofta de mâncare; – Antibacteriană, prin cnicină şi compuşi poliacetilenici – Coleretic – colagogă; – Depurativă – diuretică, uşor laxativă; – Hipoglicemiantă; – Cicatrizantă; Recomandări: Preparatele din Schinel sunt complementare în: anorexii, dispepsii digestive, gastrite hipoacide, flatulenţă, anaciditate gastrică, constipaţii cronice, afecţiuni hepatice, tonifierea organismului. Mod de folosire: Intern-infuzie din 1 lingură plantă la 200 ml apă, se bea în trei reprize înaintea meselor. Tinctura 20%, 40-50 picături în trei reprize cu o jumătate de oră înaintea meselor. Extern – infuzie sau tinctură pentru băi locale, comprese, masaje pentru dezinfectarea rănilor şi în dureri reumatismale. Contraindicaţii: Alergie la Schinel sau la plante din familia Asteraceae. Sunt posibile foarte uşoare reacţii alergice. Nu se recomandă în perioada de lactaţie. Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.
Informatii conformitate produs