Proprietăți: Susține metabolismul glucidic, menținând glicemia în limite normale. Plantele din compoziția acestui ceai au proprietăți hipoglicemiante (scad glicemia) și de stimulare a funcțiilor pancreasului. Frunzele de dud conțin alcaloizi glicomimetici (cu structură asemănătoare glucozei) care potențează secreția de insulină și inhibă enzimele care transformă alte zaharuri în glucoză. Taninurile din frunzele de afin, salvie și dud scad absorbția glucidelor introduse prin alimentație. Stevia rebaudiană este un îndulcitor natural, care în plus, scade glicemia, fiind foarte utilă diabeticilor. Ingrediente: Frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzică (Urticae herbă), rădăcină de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine),menta. Recomandări: Adjuvant în tratamentul diabetului zaharat. Contraindicații: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Sarcină și alăptare: În sarcină și alăptare se pot bea 2-3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de o lună. Cura se poate relua după o pauză de o lună. Mod de preparare: Peste 1 linguriță amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită și se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Mod de utilizare: Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Durata unei cure este de 1-3 luni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună. Prezentare: 50 g