Ulei nerafinat de palmier, KTC, ulei vegetal comestibil provenit din pulpa rosie a fructului de palmier, cu un continut ridicat de beta-caroten. Uleiul nerafinat din fructe de palmier este in mod natural de culoarea rosiatica din cauza unui continut ridicat de beta-caroten si nu trebuie confundat cu uleiul din samburi palmier, obtinut din semintele aceluiasi fruct sau cu uleiul de nuca de cocos derivat din miezul de nuca de cocos (Cocos nucifera). Diferentele sunt de culoare (uleiul de palmier brut/din samburi este lipsit de carotenoide si nu are culoare rosie) si in continutul de grasimi saturate: uleiul de palmier provenit din pulpa rosie a fructului de palmier are 41% acizi grasi saturati, in timp ce uleiul de palmier provenit din seminte si uleiul de nuca de cocos au 81%, respectiv 86% grasimi saturate. Uleiul rosu de palmier isi datoreaza numele continutului de alfa-caroten, beta-caroten si licopen, substante care dau culoarea rosie rosiilor, morcovilor sau altor fructe si legume. Mai are in compozitia sa si alti cel putin 10 caroteni, alaturi de tocoferoli si tocotrienoli (din grupa vitaminei E), coenzima Q10, fitosteroli si glicolipide.