Boiaua este un condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului rosu uscat. Exista sortimente de boia iute sau dulce in functie de ardeiul din care s-a produs. Aceasta este folosita in multe retete de bucatarie pentru a adauga culoare si gust preparatelor. Ardeii folositi pentru preparea boielei au o cantitate neobisnuita de Vitamina C, fapt descoperit in 1932 de castigatorul ungur al Premiului Nobel pentru Medicina sin 1937, Albert Szent-Gyorgyi. Majoritatea continutului de vitamina C se retine in boia, avand mai multa decat sucul de lamaie. Boiaua este de asemenea, bogata in antioxidanti. Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.