Turmericul este o planta antiinflamatoare puternica care a fost folosita de secole pentru a trata o varietate de afectiuni. Aceasta radacina, care este un var al ghimbirului, este indigena in Asia de Sud-Est si uneori numita "sofran indian" datorita culorii aurii frumoase. Componenta activa a Turmericului, curcumina, a fost extensiv studiata pentru potentialul sau de combatere a bolilor si beneficii preventive pentru sanatate. Turmericul este o arma puternica impotriva inflamatiei. Inflamatia este o cauza principala a multor stari de sanatate, cum ar fi sindromul metabolic, bolile cardiace si chiar cancerul. Inflamatia sa dovedit a juca un rol in declinul cognitiv. Proprietatile puternice antiinflamatoare ale lui turmericului ofera un avantaj protector. Turmericul a dovedit ca poate creste capacitatea antioxidanta si a ajuta la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi. Acest lucru este deosebit de bun pentru sistemul imunitar, functia creierului si ceea ce se afla in spatele acelor revendicari impotriva cancerului. De asemenea, sa demonstrat ca amploarea capacitatii naturale antioxidante a organismului, sporind sistemul de aparare. Proprietatile antioxidante ale lui turmericului sunt de asemenea benefice pentru aspectul nostru prin protejarea pielii de deteriorarea radicalilor liberi ca poluantii de mediu. Turmeric ajuta la stimularea sistemului imunitar. Proprietatile anti-inflamatorii, antioxidante si antimicrobiene ale lui turmericului il fac o forta de stimulare a sanatatii. In timp ce turmericul nu este absorbit atat de bine in sange, consumandu-l cu piper negru imbunatateste absorbtia, datorita unei substante din piper, numita piperina. Unul dintre remediile eficiente se prepara astfel: ceai cu ghimbir si piper negru. Adaugati o lingurita de turmeric la 350 ml de apa si aduceti la fierbere. Luati apa de pe foc si adaugati cate o lingurita de ghimbir pudra si piper negru. Puteti face acest lucru si in laptele de aur folosind lapte de nuca de cocos in loc de apa. Deoarece curcumina este solubila in grasimi, consumand-o cu alimente sau bauturi care contin grasimi va ajuta sa o absorbti mai eficient.