Ce conțin Vitamine: E, B6; minerale: calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, cupru; sesamol – puternic antioxidant; omega 9 și omega 6; fibre, lecitină, triptofan. Cum se consumă În preparate dulci: covrigi, budinci, produse de patiserie, preparate de orez și salate (cu precădere cea de varză). Poate fi consumat măcinat în amestec cu miere, în părți egale, pentru vitalizare. Se recomandă ca Semințele de susan să fie înmuiate peste noapte în apă pentru a facilita digestia sau se pot rășni pentru a le putea digera mai bine și pentru a elibera nutrienții. Cum acționează Reprezintă o sursă importantă de calciu, fibre și alte minerale esențiale pentru sănătatea și vitalizarea organismului, ajutând la prevenirea afecțiunilor sistemului osos. Pentru ce recomandăm Supliment în deficitul de calciu. Istoric Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente, datând încă de la 1600 î.Hr. Fiind menționat în legendele hinduse, se crede că ar fi originar din India, de unde s-a răspândit în Africa și Asia.