Quinoa, adesea numit "super-aliment" sau "super-gras", este unul dintre cele mai populare alimente din lume. Daca e un lucru prea generic, hai sa intram in detalii. Quinoa este o planta inflorita care apartine familiei amarant. Este o planta anuala cultivata pentru semintele sale comestibile. Deci, cand ne referim la beneficiile quinoa, intelegem beneficiile semintelor sale. Deoarece semintele sunt cele pe care le folosim in general. Semintele nu contin gluten. Compozitia de quinoa este similara cu graul sau orezul atunci cand este gatit. Este o sursa excelenta de proteine (o sursa completa, deoarece contine toti cei noua aminoacizi esentiali). De asemenea, contine o cantitate buna de fibre si minerale. Exista diferite tipuri de quinoa: - Quinoa sau quinoa alba, care este cel mai comun tip de quinoa disponibil in magazine. Se numeste si quinoa din fildes. - Quinoa rosie, care isi pastreaza forma originala (mai buna decat quinoa alba) dupa o mica gatire. Acest tip este mai potrivit pentru salate reci sau orice reteta in care este de dorit un bob distinct. - Quinoa neagra, care este putin mai dulce decat quinoa alba. Acest soi isi pastreaza culoarea neagra intacta chiar si atunci cand este gatita. - Fulgi de quinoa, care sunt fabricati prin turnarea in abur a boabelor intregi de cereale. Aceste fulgi fac pentru un mic dejun rapid. - Quinoa faina, care nu este decat faina din seminte de quinoa. Arata cam ca orice alta faina.
Informatii conformitate produs