NSP NUCSOARA NUCA 25G

5,00 Lei
3 In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 6449 Ai nevoie de ajutor? 0746 110 048
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Nucsoara este un condiment popular obținut din semințele de Myristica fragrans, un copac tropical perenă, originar din Indonezia. Poate fi găsit sub formă de semințe întregi, dar cel mai adesea este vândut sub formă de condimente măcinate. Are o aromă caldă, ușor de nucă și este adesea folosit în deserturi și curry, precum și în băuturi precum vinul mulat și ceaiul chai. Deși este mai frecvent utilizata pentru aroma sa decât beneficiile sale pentru sănătate, nucșoara conține o serie impresionantă de compuși puternici care pot ajuta la prevenirea bolilor și la promovarea sănătății în general. Un condiment care este utilizat în mod obișnuit la prepararea diverselor feluri de mâncare în diverse bucătării, nucșoara este apreciată pentru aroma sa dulce. Se spune că este originara din Indonezia, care se găsește în Insulele Spice, este sămânța fructului unui copac veșnic verde cunoscut sub numele de Myristica fragrans. Acum crește și în Malaezia, Caraibe și sudul Indiei. De asemenea, este singurul copac tropical din lume care este creditat pentru că poartă două mirodenii distincte - nucșoară și mazăre. Mazarea este aril roșiatica, fiind cunoscuta pentru aroma sa blândă și nuanța de portocală pe care o imprimă vaselor în care este utilizata. în gătit, se foloseste doar in cantități mici. Se poate folosi doar un vârf de pulbere măcinată - pentru a face supe, carne de grăsime, tocană de vită, fripturi, rulete și chiar deserturi. În India, este întâlnita mai frecvent în Kerala, probabil că a fost adusa în timpul comerțului antic de mirodenii. Localnicii o folosesc pentru a aromatiza curry și deserturi de carne, în timp ce miezul fructelor intră în confecționarea muraturilor, chutneys-ului și a altor condimente. Condimentul este, de asemenea, o caracteristică obișnuită în bucătăria Mughlai, fiind folosit ca parte a diverselor amestecuri de masala pentru preparatele din carne. În hindi, este cunoscut sub numele de Jaiphal. Arborele de nucșoară este, de asemenea, apreciat pentru proprietățile sale medicinale. Frunzele și alte părți ale copacului sunt utilizate la extragerea uleiului esențial, precum și a untului de nucșoară, care sunt utilizate în scopul frumuseții și au alte avantaje pentru sănătate. Nucsoara este plina de nutrienți cum ar fi minerale precum magneziu, mangan și cupru; și vitamine precum B1, B6. Nucsoara conține multe uleiuri volatile esențiale, precum miristicina, elemicin, eugenol și safrole. Conform cărții DK Healing Foods, „Uleiurile sale volatile (de nucșoară) au proprietăți antiinflamatorii care o fac utila pentru tratarea durerilor articulare și musculare”. Doar câteva picături de ulei esențial pe zona afectată pot trata inflamația, umflarea, durerile articulare, durerile musculare și rănile. Nucsoara are un efect calmant atunci când este consumată în doze mai mici. Nucsoara conține uleiuri esențiale care au un efect carminativ asupra sistemului nostru.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Promoții

Produse marca românească KOTYS

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0746 110 048 contact@teodalplant.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!