Busuiocul este o plantă aromată, cu frunze verzi, originar din Asia și Africa. Multe studii susțin utilizarea întregii plante de busuioc acesta fiind sfânt pentru uz uman și valoarea terapeutică a acesteia. Valoarea nutrițională este de asemenea mare, deoarece conține: Vitamina A,C,E,K; calciu; zinc; fier; clorofilă; Iată nutrienţii care se regăsesc în doar 2 grame de busuioc (o linguriţă). Calorii: 0.6 Vitamina A: 3% din necesarul zilnic Vitamina K: 13% din necesarul zilnic Calciu: 0.5% din necesarul zilnic Fier: 0.5% din necesarul zilnic Mangan: 1.5% din necesarul zilnic Beneficii pentru sănătate Busuiocul nu este doar un remediu popular pentru boli precum greața și mușcăturile de insecte ci este foarte important pentru medicina tradițională chineză, medicina ayurvedică și alte sisteme de medicină holistică. Astăzi, oamenii de știință studiază potențialele beneficii medicinale ale busuiocului. Studii pe eprubetă sau pe animale sunt de obicei făcute pentru a determina anumite substanțe care pot pune în valoare medicamente ca mai apoi sa fie folosite asupra corpului omenesc. Beneficiile potențiale ale busuiocului dulce Studiile preliminare sugerează ca folosind busuioc puteti sa: Reduceți pierderea de memorie asociată cu stresul și îmbătrânirea; Reduceți depresia legată de stresul cronic; Reduceți accidentul vascular cerebral; Îmbunătățiți postul de zahăr din sânge, colesterol și trigliceridă; Reduceți tensiunea arterială a persoanelor cu hipertensiune arterială; Relaxați vasele de sânge și subțiați sângele, similar aspirinei; Preveniti anumite tipuri de cancer, inclusiv ale sânului, colonului și pancreasului; Busuiocul creează o vigilență mentală atunci când este inhalat ca aromaterapie; Opriti cresterea bacteriilor dentare;
Informatii conformitate produs