Condiment alimentar de cea mai bună calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor Ce sunt extractele naturale? Extractele naturale sunt condimente alimentare, alternativă 100% naturală a esențelor și aromelor artificiale disponibile în comerț. Nu sunt esențe, tincturi sau arome concentrate. Dacă esențele sunt arome atificiale ce imită aroma naturală, tincturile sunt în general pentru uz medicinal. Aromele concentrate sunt tot arome artificiale cu o concentrație mai mare. Când sunt folosite extractele naturale, aroma produsului finit este similară cu a ingredientului principal folosit pentru obținerea extractului natural. De ce extractele naturale au alcool? Uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, alcoolul permițând solubilitatea uleiurilor esențiale conținute de cojile de lămâi sau portocale, păstăile de vanilie, boabele de cafea sau frunzele de mentă. Extractele naturale pot fi etichetate astlfel doar dacă au o concentrație minimă de alcool (35% pentru Extractele de Vanilie sau Cafea, 85% pentru Extractele de Lămâi, Portocale sau Mentă). Alcoolul permite difuzarea omogenă a uleiurilor în orice preparat alimentar iar în procesul de gătire alcoolul se ecapora lăsând în urmă doar aroma ingredientelor aromatice. COMPOZITIE Extract din păstăi de vanilie, alcool min.35%, zahăr brun nerafinat max. 4%. EFECTE Condiment alimentar de cea mai bună calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, obținut printr-un proces lent de extracție la rece a celor peste 300 de componente aromatice conținute de păstăile de vanilie. Aroma extractului este delicată, dulceagă și inconfundabilă. Extractul are sediment de vanilie, culoare brun roșcată, miros fin, plăcut, specific de vanilie. MOD DE ADMINISTRARE 1 lingură de extract de cafea la 500 gr./ml compoziție Se poate adăuga în rețete cu fructe, dulcețuri, marmelade, înghețată, creme de patiserie, clătite, cozonaci, torturi, cocktailuri, muffins, cupcakes, prăjituri, sosuri. Se foslosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt sau coajă de portocale BIO pentru a intensifica aromă de citrice sau în rețete în care folosiți de obicei Grand Marnier, Cointreau sau alt lichior de portocale