Acest ulei devine fluid la temperatura mai mare de 24 grade. Ulei dezodorizat. Ulei rafinat, nehidrogenat. Dintre aceste caracteristici cele mai importante ar fi: Fara colesterol, un produs sanatos, din ce in ce mai cautat; Complet dezodorizat, fara gust sau miros, nu influenteaza gustul produselor prajite in el sau a celor care intra in contact cu el; Contine vitaminele A, D si E. Vitamina E este un antioxidant natural deosebit de puternic, care asigura protectia celulelor umane impotriva radicalilor liberi rezultati in urma metabolismului uman, a toxicitatii agentilor chimici si poluarii mediului. Datorita acestor antioxidanti naturali, acest ulei are o rezistenta mare la oxidare; Nu spumeaza, iar produsele prajite absorb o cantitate mai mica decat in cazul celorlaltor uleiuri. Aceste calitati ii confera si avantajul prajitului intens – cartofi prajiti, gogosi, langosi, alune, arahide, peste, chiftele, snitele. Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.