Cuscus-ul este seminta de grau dur strivita formata in granule mici sau sfere. Este servit in bucataria nord-africana, marocana, tunisiana si algeriana. Sunt cereale mai putin rafinate, vandute in diferite soiuri de cuscus cu beneficii nutritive interesante. Cuscus-ul este un produs convenabil pentru a fi stocat in camara ca o alternativa usoara si rapida la orez, quinoa si taitei. In ciuda credintei populare ca cuscus-ul este un tip de cereale integrale (are un aspect asemanator orezului), este de fapt o pasta facuta din semola si faina de grau care este umezita si turnata pana cand formeaza bile mici. Aceasta granula nord-africana a castigat popularitate globala datorita flexibilitatii sale extraordinare, permitand multe variante de retete cu o serie de ingrediente suplimentare. Fructele, legumele si carnea sunt folosite ca adaosuri, ceea ce face din cuscus un fel de mancare principal excelent care poate fi pe placul fiecarui gust. Faptul ca se gateste, de asemenea, foarte repede, face cuscus-ul un ingredient preferat in bucatarie. Cea mai mare parte a cuscus-ului vandut in SUA este instantaneu, necesitand doar cateva minute de aburire in apa clocotita.