NSP CAJU COPT SI SARAT 100 G

10,00 Lei
3 In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9088 Ai nevoie de ajutor? 0746 110 048
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Sunt o buna sursa de fier, ideal sa se consume alaturi de surse de vitamina C – kiwi, salate cu ardei gras si rosii, suc de portocale. Caju este un ingredient popular care isi gaseste drumul in multe sosuri indiene, caju – o planta originara din Brazilia, este o nuca bogata in minerale. Adusi in India de comercianti, cajuii cresc la inaltimi exceptionale, cu un trunchi destul de neregulat. Agatate de ramuri sunt mere mari, suculente, de care sunt atasate nuci de caju. Nucile si fructele au ambele utilizari multiple. Nucul, adesea cunoscut sub numele de plantatia omului sarac, desi acum este vandut la preturi abrupte, este folosit pentru a face curry delicios si bogat si, de asemenea, prajit si mancat uscat. Acestea sunt, de asemenea, o parte intrinseca a sarbatorilor noastre festive. Imaginati-va cat de incomplete ar fi sarbatorile Diwali fara „kaju ki barfi”. Cand nomazii habar nu aveau cum sa manance fructele, nucile erau aruncate, in timp ce fructelor li se acorda mai multa importanta. O carte scrisa de SP Malhotra, World Edible Nuts Economy, subliniaza: „Nativii stiau, de asemenea, de multe utilizari medicinale pentru suc de mere, scoarta si ulei de seminte caustice care au fost ulterior exploatate de europeni”. Sanatatea inimii Centrul National pentru Informatii despre Biotehnologie (NCBI), in studiul sau de caz, subliniaza ca nucile sunt susceptibile de a fi benefice pentru sanatate, tinand un control asupra diferitelor afectiuni, cum ar fi bolile de inima. Studiile arata in mod constant ca aportul de nuci are un efect de scadere a colesterolului, in contextul dietelor sanatoase, si exista dovezi emergente ale efectelor benefice asupra stresului oxidativ, inflamatiei si reactivitatii vasculare. Caju ajuta la scaderea LDL si creste capacitatea de transport pentru HDL. HDL este responsabil sa absoarba colesterolul din inima si sa il duca in ficat, unde poate fi descompus. In 2003, Food and Drug Administration a declarat ca un pumn de nuci pe zi ca parte a unei diete cu continut scazut de grasimi poate reduce riscul bolilor de inima. Asociatia cardiaca recomanda patru portii de nuci nesarate, fara ulei pe saptamana si avertizeaza impotriva consumului prea mult, deoarece acestea sunt dense in calorii. Un alt studiu, publicat in New England Journal of Medicine (NEJM), stabileste, de asemenea, o asociere semnificativa intre consumul de nuci si o incidenta mai mica de deces din cauza bolilor de inimă, a cancerului si a bolilor respiratorii. Studiul a afirmat ca substantele nutritive din nuci, cum ar fi acizii grasi nesaturati, proteinele, fibrele, vitaminele, mineralele si antioxidantii pot conferi proprietati de protectie a inimii, anti-cancerigene si anti-inflamatorii. Previne bolile de sange Consumul de caju in mod regulat si limitat poate ajuta la evitarea bolilor de sange. Nucile de caju sunt bogate in cupru, care joaca un rol important in eliminarea radicalilor liberi din organism. Deficitul de cupru poate duce la deficiente de fier
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Promoții

Produse marca românească KOTYS

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0746 110 048 contact@teodalplant.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!