Hibiscus este o plantă originară din Africa de Nord și Asia de Sud-Est. Principalii producători sunt Mexic, Jamaica, Tailanda și China. Hibiscus este cunoscută pentru florile mari și viu colorate, utilizate în scop decorativ în grădini și case. Nu toată lumea cunoaște însă faptul că acele flori frumoase se utilizează și în scop medicinal. Florile și frunzele sunt utilizate în ceaiuri și pentru producerea de extract lichid. Diverse părți ale plantei sunt utilizate și în gemuri, condimente, supe și sosuri, dulciuri, ca aromă naturală etc. Florile de hibiscus se găsesc în multe culori. Acestea pot fi roșii, galbene, albe etc. Pentru producerea de ceaiuri și suplimente alimentare se utilizează în general florile de culoare roșie. Ceaiul de hibiscus este cunoscut în foarte multe țări datorită culorii sale și aromei, sub multe denumiri. Acesta se servește atât cald cât și rece. Este făcut dintr-un amestec de flori uscate, frunze și calicii de culoare roșu închis. După perioada de înflorire petalele cad și caliciile se transformă în capsule ce conțin semințele plantei. Caliciile sunt de multe ori ingredientul principal al ceaiului de hibiscus.
Informatii conformitate produs