Ceaiul verde provine din planta de ceai numită Camellia sinensis, aceeași plantă care este folosită la producerea ceaiului negru și alb, deosebirea constand în modalitatea de prelucrare. Pentru a prepara ceai verde, frunzele sunt culese, insa nu sunt lasate sa oxideze precum in cazul ceaiului negru, ci este evitată complet expunerea la aer, fiind trecute imediat prin aburi si astfel oxidarea nemaiavând loc. După cantitatea de cofeină pe care o conține, ceaiul verde se situează inaintea celui negru: -o ceașcă de ceai verde: 25 mg cofeină -o ceașcă de ceai negru: 42 mg cofeină -o ceașcă de cafea (aceeași cantitate): 163 mg cofeină -un espresso: 77 mg cofeină. Exista o serie de beneficii pentru sanatate legate de consumul de ceai verde, angrenate in special pentru protejarea sistemului cardiovascular, cresterea ratei de metabolizare a organismului, reducerea nivelului de colesterol „rau” LDL, avand un rol important si in curele de detoxifiere si slabire.
Informatii conformitate produs