Ceai Sclipeti – Ingrediente: partea aeriana (Herba potentillae erectae). Mențiuni nutriționale: Conține: tanin, tormenol, acid chinovic, acid elagic, rezine, substante minerale. Mențiuni de sănătate: Acțiune astringenta, bacteriostatica, antimicrobiana, hemostatica, cicatrizanta. Caracteristici generale ale produsului: Preparatele pe baza de Sclipeti se folosesc in medicina populara pe cale interna in : diaree, dizenterie, enterite, enterocolite, hemoragii stomacale, metroragii, hematurie, incontinenta urinara, hernie. Pe cale externa in : ulcere varicoase, degeraturi, arsuri, infectii bucale, aftoze, panaratiu. Mod de folosire: Intern – sub formă de infuzie din 1 lingurita planta la 200 ml de apă. Se beau 3 cani pe zi . Extern – sub formă de infuzie pentru spalaturi locale, comprese, gargara, cataplasme. Contraindicații: Nu se administrează persoanelor alergice la vreunul din ingredientele produsului. Precauții: A nu se depăși doza zilnică recomandată; A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor; Acest supliment alimentar nu înlocuiește o dietă alimentară echilibrată și diversificată. Condiții de păstrare: Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C. COMPOZIŢIE CHIMICĂ: Conţine tanin (14-20%) roşu, de Tormentilla, tormentol, acid elagic, acid chinovie, rezine, substanţe minerale. PROPRIETĂŢI FARMACODINAMICE: Li se atribuie proprietăţi antidiareice, antidizenterice, astringente, antimicrobiene şi hemostatice. Principiile active au proprietatea de strângere a suprafeţei ţesuturilor prin precipitarea proteinelor, opresc hemoragiile, diminuează secreţiile şi cicatrizează rănile; combat scaunele dese şi moi datorate unor boli intestinale; inhibă dezvoltarea şi înmulţirea microbilor.
Informatii conformitate produs