Ceai frunze Rozmarin, D132, 50 g, Fares [5941141002476] Proprietăți: Suport pentru funcționarea normală a ficatului și bilei. Contribuie la obținerea confortului digestiv. Susține rezistența organismului la stres. Medicii vechii Elade numeau rozmarinul planta sfântă , Libanotis, însă s-a păstrat denumirea dată de români (ros = roua, marinus = mare, deci cel umezit de rouă mării). În evul mediu, acesta plantă foarte prețuită, era cultivată în grădini; tradiția s-a păstrat și în zilele noastre, rozmarinulfiind folosit atât ca planta medicinală, cât și ca plantă condimentară. Ingrediente: Frunzele plantei Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae) conțin ulei volatil în care predomină camfenul, borneolul și camforul, acid rosmarinic, flavone, triterpene, saponine, tanin, vitamina C. Efect: Tonic-amar, coleretic, colagog, antiseptic, diuretic, antireumatismal, adaptogen, tonic nervos, aromatic. Întrebuințări principale: Uz intern: colici abdominale, dispepsii, balonări și afecțiuni gastro-intestinale, anorexie, afecțiuni hepatice și renale, reumatism, astenie, surmenaj fizic și intelectual, tonifierea organismului. Uz extern: reumatism, reconfortarea organismului. Contraindicații: Sarcina. Preparare: Uz intern: se prepară infuzie din 1 linguriță frunze la o cană cu apă clocotită. Uz extern: se prepară decoct din 1 lingură frunze la o cană cu apă. Întrebuințare: Uz intern: se beau 2 căni cu ceai pe zi Uz extern: se aplică comprese cu decoct Prezentare: 50 g
Informatii conformitate produs