Ceai Roinita - Frunze N150 - 50 gr Fares Suport pentru relaxare şi bună dispoziţie Ajută la buna funcţionare a stomacului şi intestinelor. Numită şi Melissa, această plantă şi-a primit numele de la mierea parfumată pe care albinele o fac din florile ei: anticii greci credeau că mierea de roiniţă era nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. În Evul Mediu, faimosul medic Paracelsus a numit roiniţa „elixirul vieţii” datorită efectului său calmant asupra inimii. „Este tonică, […] ajută digestia; […] stimulează sistemul nervos pe care îl fortifică şi […] induce starea de bună dispoziţie.” A. Gautier, Manuel des plantes medicinales, 1822. Întrebuinţări principale: Insomnie, nervozitate, anxietate, dureri de cap Alte intrebuintari: Nevroze gastrice si cardiace, indigestie, greata, reflux esofagian, dischinezie biliara, balonare, colici. Ingrediente: Frunzele plantei Melissa officinalis L., fam Lamiaceae, conţine ulei volatil, acid cafeic, acid clorogenic, acid rosmarinic, flavonoide. Beneficii: Sedativ, antispastic, antiemetic (indeparteaza senzatia de greata), carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale), coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), antiinflamator, antiulceros, antiseptic. Mod de administrare: Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi. A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi nevoie în continuare de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună. Preparare: Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară. Contraindicatii: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă. La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Informatii conformitate produs