Reteta culeasa de la Manastirea Muncelu. Contribuie la functionarea normala a ficatului. Ingrediente: fructe de armurariu (Silybi mariani fructus), salvie (Salviae herba), fructe de fenicul (Foeniculi fructus), isop (Hyssopi herba), verbina (Verbenae herba), frunze de dud (Mori folium), frunze de zmeur (Rubi ideae folium). Efect: actiunea terapeutica a acestui ceai este conferita de proprietatile hepatoprotectoare, decongestive, detoxifiante si regeneratoare hepatice ale principiilor active din armurariu. Salvia si verbina au actiune antiinflamatoare si coleretic-colagoga (stimuleaza producerea si eliminarea bilei). Isopul impiedica infiltrarea grasa hepatica. Toate aceste plante sustin buna functionare a ficatului si vezicii biliare. Recomandari: hepatite, dischinezie biliara, steatoza hepatica, in intoxicatii ale ficatului datorate ingestiei de substante chimice hepatotoxice si alcool. Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii. Sarcina si alaptare: acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza si copiilor mici. Efecte secundare si interactiuni: la dozele recomandate nu se cunosc efecte secundare. Preparare: peste o lingurita de amestec plante se toarna 200 ml apa clocotita. Se lasa 10 minute acoperit. Întrebuintare: Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa. Durata unei cure obisnuite este de 6-8 saptamani. Prezentare: cutie a 50 g.
Informatii conformitate produs